Wednesday

Go to Genting

BY Aidil IN No comments


Hari hari Ahad yang lepas, aku bersama dengan  isteri dan kedua orang tua ku pegi ke genting. Kami ke sana dengan tidak di rancang. Pada mulanya aku memujuk ibu bapa ku supaya tinggal di rumah aku 1 hari di nilai kerana hari tu memang dia nak balik ke kampung halaman. Sblm ni ibu bapa ku tinggal di rumah akak aku di Rawang dalam 2 hari untuk berjalan2. Selepas memujuk mereka bersetuju pergi ke rumah aku di nilai. Sebelum pergi ke rumah aku. aku bawalah mereka ke Genting Hightland. Bertapa seronoknya mereke berdua nie.


Bila sampai di sana, ibu bapa ku begitu gembira kerana sampai juga di genting ni. Tidak dijangka akhirnya mereka sampai di sini. Aku hanya bawa mereke berjalan2 di sekitar genting nie. Aku menganjak mereka bermain permainan di sana. Bila mereka tgk je, mereka takut. Ishh..bahayanya. dengar kata ibu ku. aku hanya tergelak je. huhuhu..Lepas tu kami bergambar untuk buat kenangan bersama. 'dil...dill..nanti jgn lupa basuh gambar tu?" kata emakku. 'Basuh?' aku terkejut dengar kata emakku sambil tergelak.. 'Bukan basuhlah mak, Cuci' kataku pada mak. Apa2pun bolehlah, janji gambar tu ada jgn plak tak de.' Jawab makku. Nampaknya mak aku begitu semangat nak suruh aku cuci gambar ni. nak tunjuk kat kawan2 dialah tu. huhuhu...

Lepas penat berjalan2 di sekitar tu, kami pergilah cari tempat makan. Aku ajak makan pizza. emak aku memang tak nak mkan pizza. Dia tak reti dan tak selera nak makan pizza nie.' Kalau KFC mak naklah ', Jawab mak ku. Aku pun bawalah makan KFC.

Selepas kami makan dan berehat kami pun pulang ke KL singgah plak di rumah mentua ku di Cheras Baru. Sampai di sana, aku berehatkan badan kerana aku penat drive. Lepas makan malam bersama aku bawa mereka kerumah ku di nilai.

Keesokkanya aku hantar mereka ke pudu raya. Sedihnya berjauhan dengan kedua ibu bapa ku. Rasa nak bersama selalu je. Bertambah rindulah aku kepada mereka nie. Semoga ALLAH panjangkan umur mereka dan memberi kesihatan yang baik. Amin.

0 comments :

Post a Comment